اخبار هوش مصنوعی ایران

همکاری معاونت علمی و وزارت نفت در تامین منابع ایجاد زیرساخت هوش مصنوعی کشور

معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به ظرفیت‌های قابل‌توجه وزارت نفت در حوزه‌های دانش‌بنیان و تاکید بر تقویت همکاری‌های نزدیک‌تر بین این معاونت و وزارت نفت، برخی از محورهای اصلی این همکاری را تشریح کرد. وی از مشارکت در تأمین منابع مالی برای ایجاد زیرساخت‌های هوش مصنوعی در کشور، شناسایی گلوگاه‌ها و تعریف نظام مسائل، راه‌اندازی صندوق بیمه پروژه‌های صنعتی و تولید تجهیزات موردنیاز صنعت نفت به‌عنوان حوزه‌های کلیدی این تعامل یاد کرد.

حسین افشین، در نشست مشترک با وحیدرضا زیدی‌فرد، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری، که در محل معاونت علمی برگزار شد، تصریح کرد: یکی از اولویت‌های مهم این همکاری، ایجاد زیرساخت هوش مصنوعی در کشور است. برای آغاز این پروژه به بودجه‌ای در حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان نیاز داریم تا بتوانیم زیرساخت‌های لازم را فراهم کنیم.

وی تاکید کرد: «بهترین مدل برای زیرساخت هوش مصنوعی، استفاده از ساختار شبکه‌ای است، چرا که موضوعاتی مانند «GPU» بسیار گسترده هستند و نیاز به هماهنگی و سرمایه‌گذاری مشترک همه بخش‌های دولتی دارند. التزام وزارت نفت به این رویکرد واحد، فرصت ارزشمندی است، زیرا با این هماهنگی می‌توان از پراکندگی منابع جلوگیری کرد. معاونت علمی پیش از این همکاری مشابهی را با وزارت صمت آغاز کرده و حدود دو هزار میلیارد تومان از سوی این وزارتخانه برای توسعه زیرساخت هوش مصنوعی در نظر گرفته شده است، در حالی که معاونت علمی نیز ۱۰ هزار میلیارد تومان برای این هدف اختصاص داده است.»

معاون علمی رئیس‌جمهور، دومین محور این همکاری را تعریف نظام مسائل و شناسایی گلوگاه‌ها عنوان کرد و گفت: «یکی از پیش‌نیازهای اساسی برای تحقق این همکاری، دستیابی به یک جمع‌بندی مشترک درباره گلوگاه‌ها و چالش‌هاست. بدون این اتفاق نظر، نمی‌توان به نتایج مطلوب دست یافت.»

افشین در ادامه سخنان خود به محور سوم همکاری، یعنی ایجاد صندوق‌های بیمه اشاره کرد و گفت: «در این راستا، یک صندوق بیمه شکل گرفته که در آن حدود ۱۲ شرکت بیمه حضور دارند تا ریسک پروژه‌های صنعتی، به‌ویژه در حوزه نفت، را پوشش دهند. مراحل اجرایی این صندوق تقریباً به پایان رسیده و پیش‌بینی می‌شود ظرف یک ماه آینده فعالیت خود را آغاز کند. این اقدام به کاهش ریسک پروژه‌ها کمک شایانی خواهد کرد.»

او محور چهارم همکاری را تولید تجهیزات برای اولین بار (تولیدات بار اول) دانست و افزود: «معاونت علمی آماده است تا بسترهای لازم برای تست تجهیزات و فناوری‌های کلیدی معرفی‌شده از سوی وزارت نفت را فراهم کند. این موضوع با توجه به تأکید مقام معظم رهبری که صنعت نفت باید فناورترین صنعت کشور باشد، اهمیت دوچندان پیدا می‌کند و تحقق آن نیازمند همکاری نزدیک بین معاونت علمی و وزارت نفت است.»

افشین تأکید کرد: «فرایند تولید تجهیزات بار اول باید طبق روال مشخصی انجام شود. بر اساس الزامات سازمان بازرسی کل کشور، این موضوع به‌عنوان یک مسئولیت حاکمیتی به معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری واگذار شده و نباید به هیچ نهاد دیگری منتقل شود. بنابراین، تصمیم‌گیری‌ها در این خصوص باید در داخل معاونت صورت گیرد.»

وی همچنین بیان کرد که همکاری معاونت علمی و وزارت نفت در بحث تولید تجهیزات بار اول، نیازمند توافق در دو محور اصلی است: «اول، جلوگیری از طولانی شدن فرایندها و دوم، تعیین شرکت‌های مجری این پروژه‌ها توسط معاونت علمی. به گفته افشین، دستیابی به توافق در مورد موضوعات، زنجیره تأیید و الزامات مرتبط، تضمین می‌کند که پروژه‌های تعریف‌شده در حوزه تولید بار اول، پروژه‌هایی واقعی و تحول‌زا باشند که بتوانند به‌عنوان محرک رشد در صنعت نفت عمل کنند.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *