اوتارخانی: چرخش به سوی هوش مصنوعی؛ آیندهای نوین برای نمایشگاه «ایرانساخت»
سرپرست مؤسسه عالی آموزش و پژوهش سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، با اشاره به قدمت ۱۲ ساله این نمایشگاه «ایرانساخت» ابراز امیدواری کرد که در آینده، این نمایشگاه شاهد عرضه محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی خواهد بود و این تحول میتواند آیندهای نوین برای نمایشگاههای فناوری در کشور رقم بزند.
به گزارش ستاد خبری دوازدهمین نمایشگاه ایرانساخت، علی اوتارخانی، سرپرست مؤسسه عالی آموزش و پژوهش سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، با اشاره به قدمت ۱۲ ساله نمایشگاه ایرانساخت گفت: «این نمایشگاه عمدتاً رویکرد سختافزاری دارد، اما با توجه به توسعه هوش مصنوعی، انتظار میرود در آینده شاهد عرضه محصولات مبتنی بر این فناوری نوین در نمایشگاه باشیم.»
اوتارخانی در حاشیه بازدید از نمایشگاه بیان کرد که فرآیندهای دانشبنیانی زمانبر و تدریجی هستند و برای تحقق اهداف در این حوزه نیازمند صبر و داشتن نگاه استراتژیک هستیم تا فعالیتها به ثمر برسند.
وی اظهار کرد که یکی از چالشهای اصلی در این حوزه همراستا کردن پژوهش و فناوری است. از یکسو، پژوهشها نباید تنها به مقاله محوری محدود شوند و باید به فناوری تبدیل شوند. از سوی دیگر، فناوریها باید به بهبود کیفیت پژوهشها کمک کنند.
اوتارخانی با اشاره به تمرکز مؤسسه تحت نظرش بر تصمیمگیری و سیاستگذاری در زمینه فناوریهای نرم بیان کرد که در حال حاضر بیشتر بر روی تکنولوژیهای نرم متمرکز هستند تا فناوریهای سخت، چرا که ابزارهایی مانند پایش در این زمینه بسیار مهم هستند و کشورهای مختلف در این حوزه کارهای بسیاری کردهاند.
سرپرست مؤسسه عالی آموزش و پژوهش سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور بر اهمیت تصمیمگیری هوشمند تأکید کرد و اظهار کرد که حکمرانی داده در این زمینه بسیار اهمیت دارد. چرخشی که معاونت علمی به سمت هوش مصنوعی داشته است، به توسعه این حوزه در کشور کمک شایانی خواهد کرد.
وی ادامه داد که تاکنون عمده تمرکز آنها بر سختافزار بوده و کمتر بر فرآیند و مدیریت متمرکز بودند؛ در حالی که یکی از چالشهای اساسی کشور، تصمیمگیری است. فرآیند تصمیمگیری در کشور چندانظباطی است و هر تصمیم اقتصادی آثار سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دارد. به همین دلیل دوره تصمیمگیریهای ذهنی گذشته است و باید از ابزارهای نوین استفاده کنیم تا کیفیت تصمیمات را ارتقا دهیم. چرخش معاونت علمی و نهادهای دولتی به سمت هوش مصنوعی، اقدام مناسبی در این حوزه است.
اوتارخانی بیان کرد که استمرار این رویکرد و پیوند فناوریهای هوش مصنوعی با نظام تصمیمگیری کشور اهمیت بالایی دارد. یکی از بزرگترین مراکز تصمیمگیری کشور، سازمان برنامه و بودجه است که لازم است پیوند ارگانیکی میان این مجموعه و فناوریهای هوش مصنوعی برقرار شود.
سرپرست مؤسسه عالی آموزش و پژوهش سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور در پایان اشاره کرد که نمایشگاه ایرانساخت یکی از رویدادهای با قدمت کشور است. رویکرد این نمایشگاه بیشتر سختافزاری است، اما خوشبختانه معاونت علمی به سمت هوش مصنوعی چرخش داشته است و امیدواریم در سال آینده این نمایشگاه شاهد حضور بسیاری از سیستمهای تصمیمگیری و سیستمهای پایش و تحلیل مبتنی بر هوش مصنوعی باشد.