اخبار هوش مصنوعی ایران

رئیس‌جمهور: بهره‌گیری از ظرفیت هوش مصنوعی از اولویت‌‌های دستور کار معاونت علمی و فناوری است

رئیس‌جمهور در نشست شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان بیان کرد که بسیاری از بخش‌ها، به‌ویژه خدمات درمانی و پزشکی، اگر به وسیله هوش مصنوعی انجام شود، هم هزینه‌ها کاهش خواهد یافت، هم فرآیند رسیدگی به بیماران با سرعت و اطمینان بیشتری انجام خواهد شد و هم نیازی به حضور پزشک در استان‌های فاقد متخصص نخواهد بود. بنابراین، ضروری است این مسئله به عنوان یکی از اولویت‌ها در دستور کار معاونت علمی و فناوری قرار گیرد.

دکتر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، در جلسه شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان که صبح امروز دوشنبه هشتم بهمن ماه 1403 برگزار شد، چشم‌انداز وسیع و جهانی در فناوری‌های نوین را امری ضروری و موجب اولویت‌گذاری متناسب با مقتضیات روز دنیا و نیازهای کشور دانست. او افزود که در صورت تحقق چنین مسئله‌ای، ما خواهیم توانست علاوه بر رفع نیازهای داخلی، محصولاتی تولید شده با استانداردهای جهانی داشته باشیم و در سفرهای خارجی نیز برای این محصولات بازاریابی کنیم.

دکتر پزشکیان بیان کرد که بهره‌گیری از ظرفیت فناوری‌های نوین به‌ویژه هوش مصنوعی، موجب کاهش هزینه‌ها و افزایش سرعت و کیفیت خدمت‌رسانی به مردم خواهد شد. او اضافه کرد که بسیاری از بخش‌ها به‌ویژه خدمات درمانی و پزشکی، اگر به وسیله هوش مصنوعی انجام شوند، هم هزینه‌ها کاهش می‌یابد، هم فرآیند رسیدگی به بیماران با سرعت و اطمینان بیشتری انجام خواهد شد و نیازی به حضور پزشک در استان‌های فاقد متخصص نخواهد بود. بنابراین، این مسئله باید به عنوان یکی از اولویت‌ها در دستور کار معاونت علمی و فناوری قرار گیرد.

رئیس‌جمهور تشخیص اولویت‌ها را یکی از ضرورت‌های حرکت در مسیر جهانی شدن دانست و افزود که ما منابع محدود و تقاضای نامحدودی داریم، بنابراین باید مسائل را اولویت‌بندی و سطح‌بندی کنیم و شاخص‌ها را در نظر بگیریم که این کار از نظر علمی و عملی نیز قابل انجام است.

دکتر پزشکیان نگرش جامع در زمینه بهره‌مند شدن از هوش مصنوعی و تکنولوژی را یک ضرورت عنوان کرد و با تاکید بر لزوم نقش‌آفرینی شرکت‌های دانش‌بنیان در حل مسائل مبتلابه کشور از جمله رفع ناترازی‌ها در حوزه انرژی گفت که در راستای کاهش ناترازی‌های حوزه انرژی برای تامین ۳۰ هزار مگاوات برق از طریق پنل‌های خورشیدی ظرف مدت یک سال در دولت برنامه‌ریزی شده و شرکت‌های دانش‌بنیان نیز می‌توانند در این زمینه با سایر بخش‌ها مشارکت و تعامل داشته باشند.

در ابتدای جلسه، بخش‌هایی از دستورالعمل اجرایی و بندهایی از قانون جهش تولید دانش‌بنیان در زمینه تحقیقات، توسعه و سرمایه‌گذاری اصلاح و تصویب شد. رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی نیز گزارشی از عملکرد صندوق در زمینه سرمایه‌گذاری، توانمندسازی، ضمانت‌نامه و تسهیلات ارائه کرد.

در این جلسه، گزارشی از برنامه‌های مشترک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای توسعه فناوری‌ها و بومی‌سازی اقلام راهبردی حوزه سلامت و گزارشی از اقدامات وزارت نفت برای اجرای «آئین‌نامه حمایت از تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌زایی در صنعت نفت» ارائه شد.

علاوه بر این، اصلاحات مربوط به دستورالعمل‌های اجرایی حمایت‌های حوزه دانش‌بنیان و اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و سرمایه‌گذاری با موافقت اعضای شورا تصویب شد. معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور نیز گزارشی از اجرای «قانون جهش تولید دانش‌بنیان» طی یک سال گذشته و چالش‌ها و الزامات اجرای اثربخش آن را برای اعضای شورا ارائه کرد و سرفصل‌های هزینه‌کرد درآمدهای حاصل از این قانون به تصویب شورا رسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *