اخبار هوش مصنوعی ایران

معاونت علمی پیشران توسعه هوش مصنوعی در دولت چهاردهم

محمدرضا عارف بر اهمیت معاونت علمی و فناوری در برنامه‌ریزی، سیاست‌گذاری و ایجاد زیرساخت‌های لازم برای توسعه هوش مصنوعی در کشور تأکید دارد.

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، در جلسه‌ای درباره هوش مصنوعی با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دبیر هیأت دولت، رئیس سازمان اداری و استخدامی و مسئولان دستگاه‌های مرتبط، به چالش‌های گذشته برای ورود فناوری به کشور اشاره کرده و گفته است که با حمایت‌های مؤثر مقام معظم رهبری و راهبردهای تدوین شده در سند چشم‌انداز، دیگر چالشی برای ورود فناوری به کشور نداریم.

وی اشاره کرده است که با تلاش دانشگاهیان و فرهنگستان علوم در تدوین اسناد و مقالات تأیید کننده ضرورت و اهمیت هوش مصنوعی، این موضوع به مبنای تصمیمات شورای عالی انقلاب فرهنگی تبدیل شده است. شورای عالی انقلاب فرهنگی، بر اساس تجارب موفق گذشته در حوزه‌های نانو و سایبر، بر ضرورت کار ستادی و تشکیل یک شورای عالی در حوزه هوش مصنوعی تمرکز کرده و اقداماتی انجام داده است. در این راستا، مصوبه‌ای در خصوص تشکیل شورای راهبری هوش مصنوعی تصویب شده و تصمیم‌گیری‌های کلان در زمینه هوش مصنوعی در شورای عالی انقلاب فرهنگی و نهادهای مربوطه به موقع انجام شده است. همه اعضا بر تشکیل مرکزیتی مقتدر برای پیگیری امور مربوط به هوش مصنوعی تأکید داشته‌اند.

عارف تأکید دارد که هوش مصنوعی ضرورتی است که در سال‌های آینده تمام ابعاد زندگی مردم و دولت‌ها را دربرمی‌گیرد و در آینده، بخشی وجود نخواهد داشت که به هوش مصنوعی متکی نباشد. معاون اول رئیس‌جمهور به پیگیری‌های مکرر معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای برگزاری جلسات منظم با تمرکز بر هوش مصنوعی اشاره کرده و خاطرنشان می‌کند که با انسجام، انگیزه و نشاط معاونت علمی و فناوری و سایر دستگاه‌ها، پیشرفت‌های خوبی در مدت زمان روی کار آمدن دولت چهاردهم در حوزه هوش مصنوعی شاهد هستیم.

وی ادامه می‌دهد که هرگونه هزینه در این حوزه، سرمایه‌گذاری برای آینده کشور است. در کنار تشکیل شورای راهبری هوش مصنوعی، لزوم ایجاد یک مرکز برای مدیریت و اجرای این حوزه به‌ویژه در زمینه تسهیل‌گری در کنار سیاست‌گذاری‌ها دیده شده است که باید هر چه سریع‌تر در مورد ایجاد یک سازمان یا ستاد در کنار شورای راهبری تصمیم‌گیری شود.

عارف به فرآیندهای قانونی تشکیل شورا یا سازمان هوش مصنوعی در کشور اشاره کرده و اظهار داشته است که موفقیت‌های کشور در حوزه‌های نانو و سایبر مرهون اجماع بوده است. او بر این باور است که در خصوص هوش مصنوعی نیز جز اجماع و بهره‌گیری از نظرات همه دستگاه‌ها و بخش‌ها، راه دیگری وجود ندارد.

معاون اول رئیس‌جمهور بر ضرورت ایجاد یک تشکیلات پویا و فعال در زمینه امور اجرایی هوش مصنوعی تأکید کرده و عنوان کرده است که باید این تشکیلات دارای یک مسئول مشخص و پاسخگو، ترکیبی از متخصصان دانشگاهی و بخش خصوصی، و حضور وزارتخانه‌های مربوطه در سطوح عالی باشد. او تأکید دارد که باید امور مربوط به هوش مصنوعی در یک فضای فنی و تخصصی پیگیری شود.

وی تأکید می‌کند که در هماهنگی و تقسیم کار ملی، وظیفه هر وزارتخانه در حوزه هوش مصنوعی مشخص شود و کار اصلی ستاد تسهیل‌گری، حمایت و تخصیص اعتبارات به نقش‌آفرینان حوزه هوش مصنوعی باشد. همچنین این ستاد باید نقشی مهم و جدی در نظارت بر اجرایی شدن برنامه‌های خود و شورای عالی راهبری ایفا کند.

در این جلسه نیز گزارشی از برگزاری جلسات منظم در خصوص بررسی تشکیل شورای راهبری هوش مصنوعی و همچنین ستاد یا مرکز هوش مصنوعی ارائه شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *